Slide background

Köszöntjük a Debreceni INFO PARK Nonprofit Kft honlapján!

Üdvözöljük

Slide background

Szilícium Mező Inkubátorház

Korszerű, modern, energiatakarékos irodák bérlése!

Slide background

Regionális Informatikai Klaszter

Szilícium Mező

Betelepülési kondíciók

Az Inkubációs Központ épülete a volt Angol Tanárképző Intézet teljes felújításával jött létre, melynek keretében teljes műszaki korszerűsítést, modern, energiatakarékos szigetelést és fűtésrendszert, tetőtér-beépítést, új burkolatokat és vizesblokkokat, valamint akadálymentesítést kapott, és kiépítésre került az informatikai cégeknek megfelelő speciális infrastruktúra, többek között a központi légkondicionálás, a központi szünetmentes áramforrás, a kártyás beléptető rendszer és az optikai kábelezés.

Az Inkubációs Központ épületének jellemzői:

 • 1197 m2 kiadható alapterület három szinten
 • Az egyetemi campus közvetlen szomszédságában helyezkedik el
 • videokonferencia lehetőséggel, projektorral, vetítővászonnal felszerelt nagytárgyaló és kistárgyaló helyiségek
 • kitűnő tömegközlekedés és parkolási lehetőség

Magas műszaki tartalom:

 •  központi légkondicionálás
 •  akadálymentesített épület
 •  portaszolgálat
 •  központi szünetmentes áramforrás
 •  kártyás beléptető rendszer igény szerint iroda és/vagy folyosó szinten
 •  szerverszoba
 •  optikai kábelezés
 •  lift
 •  teakonyha

A központ négy profilban nyújt kedvezményes áron bérelhető eszközöket a beköltöző vállalkozások számára:

Profil Profilhoz rendelt eszközpark
2D/3D-s animáció és multimédia Animáció készítésére alkalmas fix és mobil számítógépek, színes multifunkciós eszköz
Adatvédelem, adatbiztonság (mobil fejlesztések, kártyarendszerek, digitális aláírás, adatvédelem) Interakcióra alkalmas, kártyaolvasóval felszerelt érintőképernyős kiosk, plazmatévé felületek, valamint a fejlesztéshez szükséges munkaállomások és munkacsoportos eszközök
E-közösség (térinformatika, e-kormányzat, e-közigazgatás, e-egyetem, e-egészségügy, intelligens régió és turizmus térinformatikai alapokon) E-közösségi, e-kormányzati szoftverrendszer és modulok, valamint az ehhez tartozó fejlesztői munkaállomások
Call/contact centerek, szimulációs rendszerek és open source alapú virtualizált szoftverfejlesztés Blade szerverek és kiegészítőik, VMWare ESX szerver és Az Agarik Vision IT monitor/menedzsment szoftverek


A bérelhető eszközök tekintetében, egyes alapszoftvereket a központ biztosít a megrendelők részére, valamint a szoftverek forráskódját is, így azok továbbfejleszthetők.

A központ szintén folyamatosan biztosítja a szoftverek frissítését is.

A beköltöző cégekkel szembeni elvárások:

 •  3 évesnél fiatalabb vállalkozás, vagy 3 évnél idősebb vállalkozás újonnan indítandó kutatás-fejlesztési-innovációs tevékenysége, mely termékre/szolgáltatásra rövid távon önálló cég alapítását tervezi
 • Jelentős K+F+I tevékenység, melyet a jövőben a cég lehetőleg bővíteni tervez
 • Mikro vagy kisvállalkozás
 • Profitorientált, versenyző piacra termelő vállalkozás magánbefektetők vagy szakmai befektetők kezében (meghatározó állami, önkormányzati vagy egyetemi tulajdonrész nélkül)

A központ által nyújtott szolgáltatások:

Kedvezményes irodabérlet. A központba betelepülő vállalkozások a környéken igénybe vehető irodákhoz képest kedvező áron juthatnak kiemelkedően magas műszaki tartalmú irodaterülethez, valamint egyéb, időszakosan használt terekhez, például videokonferencia eszközökkel, projektorral és vetítővászonnal felszerelt tárgyalóhoz.

Eszközhasználati lehetőség. A vállalkozások az inkubációs központ által megvásárolt eszközöket bérleti konstrukció keretében használhatják. A beköltöző vállalkozásoknak nyilatkozniuk kell, hogy az eszköz mekkora kapacitását kívánják lekötni. A bérleti díj éves mértéke az eszköz értékének 12%-a, az adott időszaki bérleti díj az igénybe vételi időszak és lekötött kapacitás arányában kerül kiszámításra.

Marketingtámogatás. Cél, hogy az új vállalkozások piaci megjelenését marketing eszközökkel támogassa a központ. Ilyen eszközök lehetnek a brosúra, szórólap, névjegykártyák elkészítése, webes megjelenés koordinációja, kiállításokon és konferenciákon való megjelenés megszervezése, stb. A központ ezen szolgáltatások igénybe vételéhez támogatást nyújt a beköltözött cégek számára.

Értékesítési támogatás. A központ vezetése találkozókat, szakmai összejöveteleket szervez a cégek részvételével, és segít személyes találkozók létrejöttében is a cégek és a potenciális megrendelők között.

Pályázati tanácsadás és partnerkeresés. A központ értékesítési munkatársa folyamatosan nyomon követi a pályázati forrásokat, és kapcsolatot tart a hazai és nemzetközi partnerekkel a pályázati partnerkeresést illetően. A széles kapcsolati hálónak köszönhetően a beköltöző vállalkozások részére rövid időn belül partnert és pályázati támogatást fogunk találni céljaik megvalósításához.

Képzésszervezés. Amennyiben egy adott vállalkozás számára nem áll rendelkezése megfelelő munkaerő, a DIP Kft. az egyetemi háttérrel rövid ciklusú képzést szervez számukra, bevonva jelentős iparági szereplőket is a tudástranszfer megvalósítására.