A pszichoterápia távolról történő mérlegelésének előnyei

A pszichoterápiát beszélgetési terápiának is nevezik, és a világon már több millió embernek segített. A beszédterápia segíti az embereket a múltbéli fájdalmak leküzdésében és a jövőbeli problémák és kihívások jobb kezelésében. Segíthet az egyénnek a céljaik meghatározásában is, ezzel könnyebben tisztázva, hogy kik ők és mit szeretnének az élettől.

Ez az oka annak, hogy a távolról folytatott pszichoterápia ilyen népszerű.

A hagyományos terápiához képest itt nincs személyes interakció a kezelések során. A terápia gyakorlata a digitális világ segítségével alakult ki. A terapeuták különféle távterápiákat kínálhatnak, így nagyobb területre terjeszthetik ki hatókörüket. A távoli pszichoterápiát gyakran telefonon vagy online végzik.

Okok, amiért érdemes a távoli pszichoterápiát választani

A távolsági terapeuták e-mailben, videóban, messengeren vagy telefonon nyújthatnak szolgáltatást. A különféle kommunikációs technológiák felhasználásával segítik at az embereket a kihívásaikon. A mentálhigiénés szakemberek távoli pszichoterápiát is felkínálhatnak, mint elsődleges módszert a kommunikációra azoknak, akik valamilyen terápiát keresnek. Sokan viszont szívesebben választják ezt a módszert, hiszen így nem kell az otthonuk kényelmét elhagyniuk.

Távolról folytatott pszichoterápia

A távoli pszichoterápia önálló kezelésként is megállja a helyét. A szokásos terápiás kezelésekkel párhuzamosan is használható. Akkor is remek megoldás lehet, ha a páciens valami oknál fogva nem haghatja el otthonát, és nem tudna megjelenni a terapeuta rendelőjében.

A távolról folytatott pszichoterápia megfelelő lehet azok számára, akik nehezen férnek hozzá a mentális egészségügyi szolgáltatásokhoz. Ez bizonyos helyzetekben hasznos lehet. Sokan például szívesebben nyílnak meg e-mailen keresztül, mert akkor nincs személyes kontakt. További előny még, hogy nem feltétlen van időponthoz kötve így a terápia, bármikor elérhető a segítség.

Ki használhat távoli pszichoterápiát?

A távolsági pszichoterápia kiváló lehetőség azoknak az egyéneknek, akik egészségügyi, utazási és tartózkodási problémák miatt nem férhetnek hozzá az ellátáshoz. Azok számára is vonzó lehet, akik szeretnének egy bizonyos helyet elkerülni. A távolról folytatott pszichoterápia a digitális világhoz való nagy lépést jelenthet.

YouTube video
Pszichoterápia

Tanulmányok szerint a távolsági pszichoterápia ugyanolyan hatékony lehet, mint a hagyományos, szemtől szembeni terápia. Néhány ismert megközelítés, például a CBT vagy a kognitív viselkedésterápia, alkalmas az online terápiára is. Előfordulhat, hogy a vizuális visszajelzés nem érhető el, ez viszont a használt technológiától függ.

Honnan tudhatja, hogy a távoli pszichoterápia lesz a legjobb az Ön számára?

A távoli pszichoterápia nagyszerű választás lehet azok számára, akik távol állnak a mentálhigiéniás forrásoktól. Azok a emberek, akiknek a személyes találkozó megoldása nehézkes, ilyen ellátásmódot is választhatnak.

Olvassa el a következő cikket: Niacinamid és annak minden előnye a bőr számára

A niacinamid vagy B3-vitamin az utóbbi időben a legforróbb divatszó, és minden jó okból. A B3-vitamin bőrvilágosító és hidratáló tulajdonságairól ismert, hitelesített erőművi összetevő, amely minden bőrtípust támogat, és különböző bőrproblémákkal foglalkozik.

Vannak esetek, amikor a távoli pszichoterápia nem ajánlott. Például azok, akik súlyos érzelmi vagy pszichológiai problémákkal küzdenek, lehet, hogy nem teljesítenek jól ilyen típusú kezelés mellett. Súlyos depresszióban, skizofréniában, öngyilkossági gondolatokban vagy bipoláris betegekségekben szenvedők számára inkább a hagyományos terápia ajánlott. Az ilyen problémákkal küzdő embereknek intenzív ellátásra lesz szükségük.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: