Cloud hosting és a lenyűgöző előnyei

A felhő-hosting manapság nagyon népszerű, és ennek jó okai vannak. Tekintettel arra, hogy nem rég alakult ki, az emberekben kérdések merülhetnek fel. Ez egy nagy teljesítményű, skálázható és rugalmas tárhelymegoldás, amely az Ön vállalkozása számára egyedi szolgáltatásokat kínál.

Ha kíváncsi rá, hogy a felhő-tárhely megfelelő-e vagy sem az Ön webhelyének, akkor az alábbi előnyök segíthetnek a döntésben:

A kiszolgálói erőforrások méretezése sokkal könnyebb

Felhő-tárhely esetén a szerver erőforrásainak méretezése könnyebb. A felhőkiszolgálók többsége hozzáférést biztosít az intuitív webhelykezelő irányítópulthoz, amely lehetővé teszi webhelye teljesítményének valós időben történő megtekintését. A kiszolgáló erőforrásait a helyszínen lefelé vagy felfelé méretezheti, anélkül, hogy meg kellene várnia a host szolgáltató jóváhagyását.

Felhő-hosting minden igényéhez
Felhő-hosting a webhelyeire

Rugalmas árképzési struktúra

A felhőtárhely használatával csak azért fog fizetni, amit használ. Ezért, ha a posztjai világhírűek lesznek, vagy nagyobb forgalma lesz a webhelynek, mint hitte, nem kell csomagot váltania.

YouTube video
Videó: Mi a különbség a kiszolgáló és a felhő-tárhely között?

Az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, az az erőforrások növelése a forgalom növekedével, majd csökkentése, amint a látogatottság visszatér a normál ütembe. Ahelyett, hogy egy általános fórumon fizetné a magas host díjat, az ára megegyezik a használt szerver erőforrásaival.

Webhely felállításakor a webtárhely mellett domainekről is szükség van. További információ a linkre kattintva.

Elérhetőség

Ha bármilyen típusú hagyományos tárhelyet használ, akkor a webhely rendelkezésre állása a fizikai szerver környezettől függ. Ha a szerver leáll, akkor a webhely is, hacsak nem használ CDN-t, amely csökkentheti webhelyének általános állásidejét. A felhő host alapvetően beépített üzemidővel rendelkezik. Mivel webhelye különféle kiszolgálók erőforrásait használja, átkerülhet egy másik kiszolgálóhoz, ha offline állapotba kerül vagy technikai problémákat tapasztal. Sőt, azzal a képességgel, hogy a kiszolgálói erőforrásokat igény szerint méretezheti, az Ön weboldala akkor is elérhető marad, ha hirtelen több ember látogatná egyszerre a vártnál.

Redundáns szerverkörnyezet

Sokféle hostinggal az Ön weboldala csupán egyetlen szerveren él. Ha történik valami a szerverrel, akkor a webhely offline is állapotúvá válik, és addig nem lesz újra online, amíg a szervert nem javítják meg. Ha a host redundáns, a webhelyről készült biztonsági másolat néhány másodperc alatt átkerül máshová, helyreállítva a meglévő webhelyet. De nem minden redundancia egyenlő. A felhő-hoston keresztül megkapja a webhely egyidejű élő verzióját, amelyet a gazdagép azonnal feltölthet és használhat.

A weboldal gyorsabb teljesítménye és sebessége

Számos felhő host gyorsabb sebességet kínálhat Önnek. Amellett, hogy növelheti webhelyének kapacitását, a felhőalapú tárolás lehetővé teszi a terhelés könnyebb kiegyensúlyozását is a különféle kiszolgálói környezetek között.

Biztonság a különféle szerver hardverproblémáktól

A felhő-hoston keresztül webhelyét elkülönítik minden fizikai problémától, beleértve a rendszer túlterhelését, a hardverhibát és a hackelést. Ha a fizikai kiszolgálók sérültek vagy problémákat tapasztalnak, akkor más kiszolgáló fizikai erőforrásait is használhatja leállás nélkül.

Mielőtt új nyomtatót vásárol? Ezután olvassa el a témáról szóló cikket a címmel “Lézernyomtatók előnyei és hátrányai“.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: