Hogyan válasszuk ki a legjobb csomagtartó szőnyeget az autónk számára?

Az autós csomagtartó szőnyeg egy szintetikus szőnyeg, amely megvédi az autó csomagtartóját a szennyeződésektől vagy a kiömlő folyadékokról, valamint megóvja a járművet a sérülésektől. Ezért, ha van autója, akkor bizony csomagtartó szőnyegre is szüksége lesz. Számos választási lehetőség van, ha csomagtartó szőnyegekről van szó. Választhat univerzális szőnyeget, vagy testreszabhatót.

Ezenkívül számos autógyártó extraként biztosít csomagtartó szőnyegeket az autókhoz. Más szempont a szőnyeg anyaga, ami lehet: gumi, sztirol-butadién, hőre lágyuló elasztomer, alacsony sűrűségű polietilén vagy poliészter. Minden a vásárló igényeitől és költségvetésétől függ. Ha ötlete sincs, hogy hogyan kezdjen neki a csomagtartó szőnyeg vásárlásának, akkor az alábbiakban adunk néhány tippet.

1. Vízálló

Ha gyakran nedves vagy sáros kültéri felszereléssel van dolga, esetleg háziállatot szokott vinni magával, akkor feltétlenül válasszon vízálló szőnyeget. A vízálló szőnyegek megakadályozzák, hogy a folyadékok beszivárogjanak az autó csomagtartójának szövetborításába.

Autós csomagtartó szőnyeg

A vízálló csomagtartó szőnyeg kiválasztásával elkerülhetőek a kellemetlen szagok és foltok megjelenése. Nyilvánvaló, hogy a legtöbb szőnyeg alapból vízálló anyagból készül, a különbség az alakjukban rejlik. Az a legjobb, ha olyan szőnyeget választ, amelynek a szélei magasabbak, így nem folyik le róla a folyadék.

Olvassa el még: Tetőcsomagtartó alapok, amiket tudnod kell

2. Csúszásgátló

A csúszásgátló szőnyegek megakadályozzák az áruk elmozdulását szállítás közben. Ezenkívül erős tapadást biztosítanak a háziállat számára. A szőnyegek csúszásgátlóak, de a széleik nem a legjobbak.

YouTube video

Ebben az esetben a legjobb megoldás egy teljes, egyedi gyártású csomagtartó szőnyeg beszerzése. Az alsó textúra hozzájárulhat a szőnyegek csúszásgátlásához.

3. Nagy teherbírású

A nagy teherbírású, erős csomagtartó szőnyegek kétirányú védelmet nyújtanak. Megvédik a rakományt és az autó csomagtartóját is. Ha rendszeresen szállít nehéz tárgyakat, akkor elegendő szilárdságú csomagtartó szőnyegre van szüksége, hogy elkerülje a csomagtartó egyes részeinek kopását, vagy sérülését.

Autós csomagtartó szőnyeg

4. Könnyen tisztítható

Egy másik tulajdonság, amire érdemes figyelni, az egyszerű tisztítás. A legtöbb gumi szőnyeget nem könnyű tisztítani. Le lehet őket törölni, de a mintázatuk megfogja a koszt. A szőnyegeket teljes mértékben el kell távolítani a megfelelő tisztítás érdekében. A nem abszorbens, törlőkendővel ellátott csomagtartó szőnyeg megkönnyíti a tisztítást.

5. Könnyen felszerelhető

Sok univerzális csomagtartó szőnyeget méretre kell vágni, hogy illeszkedjenek a helyükre. Valószínűleg a szőnyeg megvágása a megemelt élek levágásával jár, így az veszít a védelméből.

A fenti tulajdonságok fényében a legjobb választás az egyedileg gyártott csomagtartó szőnyeg vásárlása. Ezek megfelelően vannak felszerelve, megfelelő mintázattal és emelt élekkel rendelkeznek, hogy a legjobb védelmet biztosítsák.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: