Tetőcsomagtartó alapok, amiket tudnod kell

Tapasztalta már, hogy egy dupla matracot cipeljen az autó tetején, úgy, hogy az egyik keze kifelé nyúlik, hogy megtámassza és lefelé tartsa? Sajnos ez nem csak veszélyes, mert felesleges és egyenesen illegális. Egy minőségi csomagtartó vagy tetőcsomagtartó beszerzése, még ha csak alkalmi kiadásra is, megoldhatja ezt a problémát.

Mielőtt azonban megvásárolna és használna egy csomagtartót, először is néhány alapvető dolgot kell tudnia ezekről az autós kiegészítőkről.

Ismerje az állvány célját 

Mire tervezi használni a csomagtartót? Csak a csomagjaihoz lesz rá szüksége? A kerékpárjaihoz? A kajakjához? Először meg kell határoznia az állvány rendeltetését, mielőtt elindulna megvásárolni egyet. A sokféle választási lehetőség mellett a folyamat ismeretében könnyebbé és egyszerűbbé teheti a kiválasztás folyamatát. 

Tetőcsomagtartó kerékpárokhoz
Tetőcsomagtartó kerékpárokhoz

Határozza meg a tető típusát 

Előfordulhat, hogy az autó teteje csupasz, vagy már rendelkezik meglévő, megemelt oldalsó korlátokkal. Amikor online vásárol, mindig figyeljen arra, hogy milyen típusú tetővel rendelkezik a járműve, és válasszon az ehhez készült speciális állványok közül. 

YouTube video
Tetőcsomagtartó Nordrive / Withcar

Biztonsági alapismeretek a tetőcsomagtartók használatához 

A tetőcsomagtartó megnövelheti az autója rendelkezésre álló tárolóhelyét, és nagyobb lábteret és helyet biztosíthat a jármű belsejében. Ez a plusz hely szórakoztatóbbá, kényelmesebbé és élvezetesebbé teheti az országúti kirándulásokat. De ezek egy kényelem, amit csak a gyakorlatban fogsz tudni megtanulni.

Fontos, hogy a megfelelő telepítéssel kezdjük. Ezek az utasítások nem csak azért vannak ott, hogy lefekvés előtt elolvassa őket. Ezek nem csak az állvány megfelelő felszereléséhez szükséges lépéseket tartalmazzák a járművére, hanem még a sebességkorlátozásokat és a súlyt is, amelyeket be kell tartania. 

Ha nem olyan magabiztos a saját maga által történő telepítésben, akkor mindig megkérhet egy szakembert, hogy ezt elvégezze Ön helyett. A nyugalom, amit kap, biztosan felülmúlja ennek a szolgáltatásnak az árát, miközben csökkenti a járműve károsodásának kockázatát. 

Vegye figyelembe a szakadékot

Az autójára nehezedő többletterhelés miatt most magasabb lesz. Bár nagyon ritkán fordulhat elő, hogy a parkolóházakba való behajtáskor vagy a hidak alatt való áthaladáskor a maximális magasságot jelző táblák miatt aggódjon, most itt az ideje, hogy elkezdje ezt tenni. Miután mindent összepakolt, mérje meg az új magasságot, jegyezze fel, és tartsa ezt olyan helyen, ahol menet közben is láthatja. Mindenképpen olvassa el a táblákat is. 

Csomagoljon óvatosan

Igen, a tetőcsomagtartó terhelése hatással lesz a vezetési módjára. A túlzott terhelés elöl a csomagjait és a csomagtartót minden egyes fékezéskor előrefelé löki. 

A hátulra koncentrált terhelés megnehezíti a kormányzást. Továbbá, ha magasabbra megy, akkor jobban ki lesz téve az erős szélnek is, ami szükség esetén a vezetés kiigazítását teszi szükségessé. 

Végül, a rakomány magassága és súlya is befolyásolja a gázfogyasztást, így készüljön fel arra, hogy az út során többet kell költenie a benzinre. 

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: