Tapasztalja meg a termálvíz hatását a világ legjobb melegvizű forrásainál

Mindig is arról álmodott, hogy megtapasztalja a termálvízhatás előnyeit, miközben a dzsungel, a hegyek és a jéghegyek pihentető látványában áztatja magát?

Valójában semmi sem tudja felülmúlni azt az élményt, amikor egy hosszú, fárasztó utazással töltött nap után megmártózik egy nyugtató forró forrásban.

YouTube video
Thermana Laško Promo, ahol pihenhet a termálvízben, csúszdákban, a természetben, ami körülveszi ezeket a csodálatos gyógyfürdőket, …

A forró források, amelyeket a földkéregből feltörő, geotermikusan felmelegített víz tesz lehetővé, kikapcsolódást és számos egészségügyi előnyt nyújtanak, mint például a bőr méregtelenítése és a stresszoldás. 

A jó hír az, hogy a világ legjobb forró forrásai közül sok olyan lenyűgöző helyeken található, amelyek már szerepelhetnek az Ön utazási bakancslistáján. Tibettől Törökországon át Olaszországig, az alábbiakban bemutatjuk a bolygó néhány legjobb melegvizes forrását, amelyek a legcsodálatosabb termálvízhatásokkal rendelkeznek. 

Indonéziai Banjar forró források

Nem sok forró forrás kínál olyan trópusi nyugalmat, mint a Bali északi részén található Banjar Hot Springs. A Banjar Hot Springs egy zöldellő pálmákkal szegélyezett oázis, amelyet hagyományos balinéz dekoráció és 100 fokos gőzölgő víz díszít. 

Termálvíz Banjar, Indonéziai
Termálvíz Banjar, Indonéziai, ahol a víz kéntartalma terápiás és pihentető élményt ígér

A türkizkék Banjar Springsben két úszási szint van, egy családi medencével, nyolc bonyolult sárkányfényes medencével és egy központi medencével, amely minden vendéget befogad. 

A víz kéntartalma terápiás és pihentető élményt ígér, a magasba törő pálmafák, a buja kertek és a madarak csicsergése pedig a látogatókat még inkább a zen állapotába repíti. 

Olaszország Cascata del Mulino 

A Cascate del Mulino a toszkánai forró források Instagram-képes vízesése, bár általában összekeverik a közvetlenül mellette lévő luxus Terme di Saturnia forró forrásokkal és szállodával. 

Még ha a Terme di Saturnia valóban pihentető megálló is, semmi sem közelíti meg a Cascata de Mulino babakék vizét, ingyenes belépéssel és napi 24 órás kiszolgálással.

YouTube video
Mulino Saturnia vízesések – ingyenes meleg források Toszkánában

A termálvíz hatása itt a természetes mészkőmedencéken keresztül szivárog át, hogy lenyűgöző élményt nyújtson, a hőmérséklet pedig körülbelül 99 Fahrenheit-fokos marad.  

Alaszkai Chena Hot Springs 

Ha a sarki fényről álmodtál, a Chena Hot Springs csak a legjobb megálló Alaszkában, amely az egyik leghangulatosabb helyet kínálja. Ez a Fairbanks mellett közvetlenül Fairbanks mellett található nyugodt üdülőhely az állam legfejlettebb és legkönnyebben megközelíthető belső forróforrás-üdülőhelye.

Termálvíz Alaszkai Chena
Az Alaszkai Chena Hot Springs a kontinens legfejlettebb és legelérhetőbb termálfürdői üdülőhelye

Ez az igazi alaszkai szépség tökéletes kombinációja a jéggel borított téli tájjal és a gőzölgő vízzel, beleértve az üdülőhely saját, egész évben működő Aurora Jégmúzeumát és a helyszínen található Jégbárt, amely jégből faragott martinis poharakat is tartalmaz. 

Az északi fény gyönyörűen táncol a 106 fokos víz felett a Chena Hot Springsben augusztus végétől áprilisig. 

Új-Zéland kerozin patakja

Ahogyan Új-Zéland többi gyönyörű természete, úgy az ország forró forrásai sem okoznak csalódást, kezdve a Kerosene Creekkel, amely Rotorua paradicsoma. Ez egy termálvízzel fűtött patak, amelyet a természetes földalatti forrás mintegy 85 Fahrenheit-fokosra melegít. 

A fürdőzőket az Északi-sziget vadonjának sűrűjébe helyezi, a dzsungel zöldellő hátterétől a patakba lágyan lezúduló vízesésig. A Kerosene Creekben ingyenesen úszhatsz. Ahhoz azonban, hogy eljusson ide, tudnia kell, merre kell mennie, és meg kell találnia a megfelelő kavicsos utat. 

Kanadai Kraus Hot Springs

Bár egy geotermikus medencéhez mindig el lehet autózni, az is egyedülálló élmény, hogy 20 mérföldön keresztül evezhetünk a hegyek által szegélyezett, elszigetelt forró forráshoz vezető úton. Pontosan ezt kínálja a kanadai Kraus Hot Springs, amely a távoli Északnyugati Területeken található. 

Ezt a titkos oázist a Nahanni folyón keresztül lehet megközelíteni. Ez egy többhetes evezős útvonal, amely dübörgő vízesések és drámai kanyonok mentén szövődik, és megáll a kénes forró forrásoknál. A természetes vízrebocsátóhelyek mindig lehetővé teszik, hogy csak megálljon, áztassa magát, és csak lazítson a legjobban. 

Az új-mexikói Ojo Caliente ásványvízforrások

A szuperlatívuszok bővelkednek a történelmi Ojo Caliente Mineral Springs környékén. Itt található a világ egyetlen olyan forrása, amely kénmentes, gyógyító ásványvízzel, amely 86 és 105 Fahrenheit-fok közötti hőmérsékletű, a végső termálvízhatás érdekében. 

Az észak-új-mexikói őslakos közösségek szentnek tartják ezeket a forrásokat. A délnyugat egyedülálló varázsát árasztja. A bokrokkal tarkított sziklák szolgálnak háttérként, és a környező homokkő finom díszítőelemek játszanak a környező homokkővel. 

A forró források mellett Ojo Calientében található a híres iszapmedence is, ahol a fürdőzők barna agyagból készült iszapmaszkban fürdenek, hogy teljes testüket meggyógyítsák. 

Törökország Pamukkale termálmedencéi 

A Pamukkale Természeti Park az UNESCO Világörökség részét képező, Törökország délnyugati részén található, több mint egy tucatnyi termálforrással díszített, amelyek csodálatos termálvízhatásukról ismertek. 

A történelem során a királyi fürdőzőket, köztük nem mást, mint magát Kleopátrát, az egyiptomi királynőt is elcsábította a feltűnő türkizkék víz, amelyet az azt tartó merő fehér mészkőből készült teraszok tesznek még élénkebbé. 

A látogatók gyógyulást és nyugalmat élvezhetnek a terápiás vizekben, amelyekről úgy vélik, hogy a vérnyomásproblémáktól kezdve a szív- és érrendszeri betegségekig mindenre segítenek. A víz itt körülbelül 97 Fahrenheit-fokos marad. 

A grönlandi Uunartoq 

Grönland bővelkedik forró forrásokban, de csak Uunartoq, a terület déli partjainál fekvő lakatlan sziget rendelkezik olyan forrásokkal, amelyek elég melegek a fürdéshez. 

A hegycsúcsok közé bújva, ahonnan kilátás nyílik a bálnákra és a lebegő jéghegyekre. Uunartoq maga az északi-sarkvidéki szépség igazi megtestesítője. Ezek a forró források egész évben 100 Fahrenheit-fokos forróságot biztosítanak. Elszigetelt elhelyezkedésük miatt a legjobb módja annak, hogy a hőn áhított fürdőzéshez jusson, egy privát csónaktúra. 

A tibeti Yangpachen forró források 

A Yangpachen forró források, Tibet első ismert geotermikus célpontja a Nyenchen Tangula-hegység déli lejtőjén található, Lhászától nem messze. Az itt található, hegyekkel körülvett gyönyörű tájat még látványosabbá teszi a források természetesen felmelegedett vizéből áradó gőzölgő köd. 

Bár a geotermikus mező egyes vizei meghaladják a 150 Fahrenheit-fokot, a nagyközönség számára biztonságos kültéri és beltéri medencék a tengerszint feletti 13 700 láb magasságban találhatók. 

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

    Nem található