Amit a Ljubljana eladó lakások keresése után kell tennie

Ha arról álmodtál, hogy Szlovéniában élj, nos, nem vagy egyedül. Egyre többen keresnek eladó ljubljanai lakásokat, ami nem igazán meglepő. 

Szlovénia fővárosának egyedi kisvárosi hangulata van, ami nagyszerű úti céllá teszi az utazók számára. Barátságos, színes és biztonságos, ez a közép-európai város egy csodálatos rejtett gyöngyszem, amely nemcsak látogatásra, hanem életre is tökéletes. 

Ljubljana egy zöld lelkületű város, amely fenntartható fejlődési elképzeléseivel zöld lélekkel rendelkezik. Ha végeztél a lakáskereséssel, vagy még mindig bizonytalan vagy, hogy érdemes-e ide költöznöd, íme néhány a legjobb dolgok közül, amit ebben a rejtett gyöngyszemben tehetsz.

A ljubljanai vár felfedezése

Bár a város körül számos vár található, a ljubljanai vár kétségkívül a legimpozánsabb mind közül. a korábban középkori erődítményt a 15. században építettékth , hogy megvédje a helyet az oszmán invázióktól. 

Ljubljana vára
Ljubljana vára és Ljubljana kilátása

Később a II. világháború alatt büntetés-végrehajtási intézménnyé és hadifoglyok karanténállomásává alakították át. Ma a város egyik legfontosabb látnivalójává vált, amelyet siklóval vagy gyalogosan lehet megközelíteni. 

Ez egyúttal kulturális helyszín is, ahol művészeti kiállítások és az erőd történetét bemutató dokumentumfilm is megtekinthető. A vár udvarát ingyenesen felfedezheti, de ne hagyja ki a kilátótorony meglátogatását sem, hogy megnézze a város festői kilátását. 

Lásd a sárkányokat és a hidakat 

Az eladó ljubljanai lakások növekvő népszerűsége részben szimbolikus sárkányainak és festői hídjainak is köszönhető. Találhatunk olyan hidakat, amelyeket lakatokkal borítottak, amelyek a párok szerelmét szimbolizálják.

A Ljubljana folyó az európai város lelkének számít, számos sétány keresztezi. Az egyik leglátványosabb híd a Hármas híd, amelynek hátteréül a ferences templom szolgál.

YouTube video
Ljubljanai hidak

Egy másik ikonikus híd a Sárkány híd, és átkelve rajta eljuthat a Resljeva Cesta hídra, ahol egy szabadtéri kávézóban üldögélve pihenhet, és figyelheti az embereket, ahogyan élik az életüket. 

Hajókirándulás

Ha szeretné megtapasztalni a híres Ljubljanica folyót, a legjobb módja, ha részt vesz egy hajókiránduláson. A Ljubljanica a Breg rakpart mólójáról induló, fából készült deszkán kínálja a túrákat. Ha nem tetszik az ötlet, hogy hajókiránduláson vegyen részt, kipróbálhatja a folyó mentén való evezést is, hogy a víz széléről élvezze a város látványát. 

Élvezze a pihentető ljubljanai sétát 

Az eladó ljubljanai lakások keresése során többféle módon is közlekedhet a városban. Az egyik ilyen lehetőség, hogy részt vesz egy ljubljanai gyalogtúrán, hogy egy vezetett túra során megnézze és megismerje az összes csodálatos látnivalót. A sétát a városházától kezdheti, és végigsétálhat a történelmi belvároson, ahol megcsodálhatja a barokk és a szecessziós építészetet.

Ha a gyaloglás nem az erőssége, kipróbálhatja a 4 órás ingyenes kerékpárkölcsönzést, vagy utazhat a zöld városi elektromos vonattal, amely elviszi a legfontosabb turisztikai helyszínekre. 

Kezdje el keresni az eladó ljubljanai lakásokat, és tapasztalja meg ezeket a csodákat, amikor csak akarja! 

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: