Egyszerű tippek az egészséges szemöldök növesztéséhe

Elmúltak azok a régi szép idők, amikor a ceruzával megrajzolt és vékony szemöldök volt a trend. Ma a hölgyek a természetes és vastag szemöldökről álmodoznak. A vastag szemöldök fokozhatja megjelenését és fiatalosabbá teheti az arcvonásokat. Ez éles ellentét a ritka és vékony szemöldöktől, amelyektől csak idősebbnek és kevésbé energikusnak tűnik a viselője. Akkor hogyan fogja elérni a hőn áhított egészséges szemöldöknövekedést?

A legtöbb nő szemöldöke az évek során alaposan kikopott a gyantázás, borotválás és szedés miatt. Függetlenül attól, hogy a szemöldöke túl dús, vagy éppen vékonyka az öregedési folyamatoknak hála, az alábbiakban bemutatunk néhány hasznos módszert a szemöldök természetes növekedésének ösztönzésére.

Diéta

Nem titok, hogy a jó és kiegyensúlyozott étrend nagyon fontos a haj növekedésének maximalizálása érdekében. Ugyanez vonatkozik a szemöldökre is. Ahhoz, hogy a szemöldök szőrtüszői teljes mértékben megnőjenek, megfelelő tápanyagokkal kell etetni őket.

Egészséges szemöldöknövekedést

A vas azért fontos, mert ez segítheti a vörösvértesteket abban, hogy oxigént szállítsanak a test minden sejtjébe, beleértve a hajhagymákat is. A vasban gazdag ételek közé tartoznak a sovány húsdarabok, a zöldségek, a halak és a tej.

A sovány húsokról beszélve a fehérje még egy olyan étrend-alapanyag, amely fontos a haj egészséges növekedésének elősegítésében. A szőrtüszők szinte teljesen keratinból, egyfajta fehérjéből állnak. A sok fehérje bevitele az étrendbe biztosítja a keratin termelés megfelelő szintjét.

Néhány más vitamin és táplálék, amely elősegítheti a szemöldök növekedését:

  • A-vitamin – pirospaprika, sárgarépa, édesburgonya
  • C-vitamin – narancs, papaya, brokkoli, citrom
  • E-vitamin – olajbogyó, spenót, földimogyoró, bazsalikom, mandula
  • Biotin – lazac, leveles zöldek, avokádó, tojás
  • Omega-zsírsavak – lazac, olívaolaj, dió, avokádó

A napi étrend alapos figyelése elősegíti a szemöldök gyorsabb növekedését

Illóolajok

Az illóolajok alkalmazása a fejbőrön elősegíti a haj vérellátását és növekedését. Ugyanezt a megközelítést követheti a szemöldökén is. Az illóolajok a fejbőr élénkítésén keresztül működnek, fokozzák a hajhagymák körüli vérkeringést, és egészséges és tiszta környezetet teremtenek a haj növekedéséhez.

YouTube video
Videó: Barkács szemöldök és szempilla szérum | Természetes hajregeneráló szérum

Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket az illóolajok felvitelénél a szemöldökére:

  1. Áztasson egy tiszta pamut vattakorongot illóolajba, majd vigye fel azt mindkét szemöldökére.
  2. Masszírozza a szemöldökét az ujjaival 3-5 percig.
  3. Hagyja az olajokat legalább rajta 30 percig, vagy ha ideje engedi, egész éjszakára.
  4. Használjon meleg vizet az illóolaj lemosásához, majd hidratálja az arcát, csakúgy, mint általában.
  5. Ismételje meg ezt minden nap, amíg észleli a változásokat.

Az egészséges szemöldöknövekedéshez ideális illóolajok közül néhány az olívaolaj, a kókuszolaj és a ricinusolaj. A ricinusolaj gazdag antioxidánsokban, amelyek tisztán tartják a területet, és nélkülözhetetlen fehérjéket és vitaminokat tartalmaznak. Az olívaolaj és a kókuszolaj vas- és E-vitamin-tartalmuk miatt is remek, amely két alapvető tápanyag, amely serkenti a haj növekedését.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: