Lézernyomtatók előnyei és hátrányai

A világ minden tájáról származó szervezetek és vállalkozások kedvelik a lézernyomtatókat, kiváló, mindennapi teljesítményük miatt. Ezek a nyomtatók csak a közelmúltban váltak ismertté, mivel sokkal később fejlesztették ki őket, mint más nyomtatókat.

Ma megismerheti a lézernyomtatók előnyeit és hátrányait, amelyek segítségével eldöntheti, hogy milyen nyomtatót szeretne.

A lézernyomtatók előnyei

A következők a lézernyomtató használatának legnagyobb előnyei.

Éles, pontos kép

Tekintettel a nyomtatás során alkalmazott technológiára, a lézernyomtatók tisztaságuk és pontosságuk miatt híresek, különösen a szöveges dokumentumok nyomtatása során.

Lézernyomtatókat
A lézernyomtató a cserélhető toner dobozban tárolja azt a festékport

Noha a hagyományos fajták csak fekete-fehér képeket készít, a modern lézernyomtató egyre jobban nyomtat színes grafikákat és fényképeket is.

Rendkívül gyorsak. 

Akár csúcsminőségű, akár olcsó lézernyomtatót választ, meg fog lepődni, milyen gyorsak. Ezek a nyomtatók átlagosan mintegy 30–40 lapot nyomtatnak percenként, ami elég gyors ahhoz, hogy megfeleljen a forgalmas munkahelyek igényeinek is.

HP lézernyomtatókat
HP lézernyomtatókat

Költséghatékonyak. 

Noha a patronok drágábbak, mint a tintasugaras társaikhoz, de több oldalt is tudnak velük kinyomtatni. Egy átlagos patron több, mint ezer laphoz elég. Ez nagyon költséghatékonnyá teszi őket, különösen azok számára, akik sokat és gyakran nyomtatnak.

Nagyon tartósak. 

Míg más típusú nyomtatók elfáradhatnak, és előbb-utóbb hibákat produkálhatnak, a lézernyomtatókat tartósra tervezték, ezért nagyon ritka, hogy javítani kellene őket. Lehet, hogy kezdetben nagyobb befektetést jelentenek, de a későbbiekben visszahozzák árukat.

A lézernyomtatók hátrányai

Mint minden típusú nyomtatónak, a lézergépeknek is vannak hátrányai, amelyeket tudnia kell vásárlás előtt.

YouTube video
Videó: Hogyan működik a színes lézernyomtató

Drágák.

A lézergépek drágábbak, mint a tintasugaras nyomtatók. Annak ellenére, hogy néhány száz dollárért megvásárolható egy tisztességes lézernyomtató, nem annyira megfizethetőek, mint néhány tintasugaras nyomtató. Így sajnos a legtöbb fogyasztó nem engedheti meg magának őket.

Nem használhatunk hozzájuk sokféle papírt

Nem olyanok, mint a tintasugaras nyomtatók, amelyek látszólag mindenre tudnak nyomtatni. A lézernyomtatók csak néhány papírfajtára korlátozódnak, elsősorban a szokásos fénymásoló és nyomtató stílusú papírokra. Ha fényes, vagy vastag kartonpapírra szeretne nyomtatni, akkor nem ajánlott a lézernyomtató a nyomtatás során fellépő nyomás és hő miatt.

Fotókhoz nem ajánlottak. 

Annak ellenére, hogy a lézernyomtatók már a piacon való első bevezetésük óta messzire mentek, és figyelemreméltóan javultak a színes nyomtatás terén, a fényképek nyomtatásához még mindig nem körözték le a tintasugaras nyomtatókat. Míg a tintasugaras nyomtató keverheti és rétegezheti a színeket, a lézernyomtató egy festékrétegre korlátozódik, amely csökkenti a végső eredmény erejét és mélységét.

Felhő-hosting egy olyan szerver és hálózati infrastruktúra, amely szoftvert használ egy fizikai kiszolgáló felosztására több virtuális kiszolgálóra. Tudjon meg többet a felhőtárhelyről a linkre kattintva.

Ne hagyja ki a következő témájú cikket: mobiltelefon tokok.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: